VID BEHANDLING AV MÄNNISKA:

Behandlingen tar ca 1 till 1½tim Vid de flesta problem gör jag en mix behandling som består av Massage,Laser,Zonterapi, avslutar vid behov med Ortobionomi. Om jag bedömer att kunden behöver öron akupunktur sätter jag ASP nålar (långtids nålar) vid hemgång.

Efter Behandling
Tänk på att dricka mycket vatten , pga av att behandlingen sätter igång blod/lymfcirkulationen . Genom att dricka mycket vatten så hjälper du kroppen med utrensningen av slaggprodukter.

I sällsynta fall , så kan det kännas som träningsvärk  dagen efter behandling , det kan då vara i en eller några dagar innan förbättring sker.

Vid behandling med ASP nålar vid öronakupunktur så är det normalt att det ömmar , men om det börjar klia och/eller blir irriterat ,  ta då ut nålen och gör rent med något antiseptiskt medel .

TÄNK PÅ! Om du är blodgivare får du inte lämna blod förrän efter 6 månader efter en behandling med akupunktur, enligt socialstyrelsens paragraf.

VID BEHANDLING AV DJUR:

Första behandlingen tar ca 1 ½ timme och då tar jag tid att lära känna dig och din häst/hund. Därefter tar resterande behandlingar ca 1 tim.

Jag gör en grundlig undersökning av hästen/hunden där jag palperar muskler, kotor, leder och senor.

Beroende på problemet kan jag också vilja se hästen/hunden i rörelse. Vi diskuterar din hästens eller hundens behov och problem och sedan genomför jag den första behandlingen.

Efteråt tar vi fram en behandlingsplan för eventuell fortsatt behandling. Jag för journal över problemet, behandling och resultatet.

Fortsatt behandling tar ungefär 20min-45min beroende på behandlingsform , men om det har uppkommit någonting nytt så tar vi självklart tid för det.

Vid Akupunktur behandlingen , så använder jag tunna sterila akupunkturnålar och antalet nålar varierar beroende på vad man behandlar men det ligger oftast kring 12 stycken. Dessa nålar ökar alltså kroppens förmåga att självläka. Allt för att skapa balans i kroppen.
Människor kan tvista om akupunktur verkligen fungerar, men djuren kan inte inbilla sig så deras reaktioner på behandlingen är genuina.

Djur är mycket sensitiva för behandling då de inte har som vi människor, emotionella blockeringar .
Man kan även sätta nålar lokalt för att släppa på till exempel muskelspänningar.
Det är bevisat att efter behandling med akupunktur frisätts vita blodkroppar, det vill säga immunförsvaret höjs och det frisätts också endorfiner i kroppen.

Det är viktigt att inte förväxla TCM akupunkturen med annan akupunktur , då den oftast bara behandlar lokalt på symtomen men inte går på den ursprungliga obalansen.
Om hästen/hunden av olika anledningar inte går att nåla, använder jag antingen laser ,ultraljud ,magnet terapi och/eller akupressur. Beroende på symtom eller vilken behandling hästen/hunden svarar bäst på.

Alla behandlingar avslutas med en kort massage.Antal behandlingar beror på vad man behandlar.

Behandling av akuta problem ger generellt snabbare resultat, medan andra kroniska hälsoproblem kan kräva upprepade behandlingar.

Det finns forskning som visar att akupunktur ger bäst effekt efter upprepning och regelbundenhet.

Ibland krävs 5-10 behandlingar på kroniska sjukdomar som t.ex fång & allergier, men förbättringar syns ofta redan efter de första behandlingarna. Kontakta mig för offert då flertalet behandlingar behövs.
Jag rekommenderar örter och konsulterar med Sven Lindblom "Alyose". Kommer att ha Alyoses örter,örtsalvor, örtlinement till försäljning. När jag ser att behovet finns så använder jag Homeopatläkemedel /Chris Jörgenfelt .

Konsulterar med hovslagare

Konsulterar med veterinär för en helhetssyn för djurens bästa.
Vid misstanke av allvarliga åkommor skall ALLTID veterinär i första hand tillfrågas.
Vid misstanke av smittsam sjukdom tex . Ringorm, Kvarka, A2 virus m m skall ALLTID veterinär ringas in.
Vid misstanke av smittsam sjudom, åker jag inte ut till erat stall pga smittorisken till andra stall och gårdar.

 
Så här går behandlingen till: